Husk at vedligeholde dit instrument

Det er forbavsende mange danskere, som har et instrument hjemme i deres bolig. Men antallet af folk som så vedligeholder instrumenterne rigtigt, er få. Der er meget vigtigt, at du holder dit instrument, så det forhåbentlig kan holde i rigtig mange år frem. Instrumenter er typisk dyre og være at skaffe igen på ny. Der findes utroligt mange forskellige instrumenter og de kræver alle sammen at blive pudset om. De skal vedligeholdes på hver sin måde, så du er sikker på, at det bliver gjort ordentlig.

Glæde ved instrumenter

Mange som har et instrument, finder en utrolig ro ved at spille. Du vil kende til at komme helt ind i en anden verden, hvor kun dig og musikken har adgang. Her finder du dit frirum, hvor du kan være lige den du ønsker. Ingen dømmer din musik i denne verden. For at koble fra din hverdag vælger du at sidde stille og roligt, hvor du kan fordybe dig ned i melodier, du skriver. Dette giver dig stor værdi i en travl hverdag, hvor du kan komme hjem og få lidt ro i hovedet.

Reparation og vedligeholdelse

Typisk tilbyder virksomheden, hvor du har købt dit instrument, en form for reparation. Her findes der både større og mindre typer for renoveringer, og de har typisk mange års erfaring. Vedligeholdelsen af et instrument er ren og skær, at du husker at holde det rent. Når du gør rent i din bolig, skal du huske at tørre støv af på dit instrument. Du skal også holde det fri for støv nede i mekanikken. Dertil skal det stå helt rigtigt i forhold til sollyset i din bolig.

Det kan dog være svært at vide, hvornår dit instrument kræver en reparation, god vedligeholdelse eller om det skal udskiftes. Derfor er det vigtigt, at du får service på dit instrument, så du kan finde ud af hvad problemet er. Det kan være svært at lokalisere hvad problemet helt præcis er. Hvis du glemmer at stemme dit instrument regelmæssigt, vil det gå i stykker på et tidspunkt. Der anbefales, at man jævnligt stemmer det, såfremt cirka 1-2 gange om året af en professionel.

Når du opnår en stor glæde og sætte instrumentet stor værdi, er det vigtigt at du tager dine forholdsregler. Du skal passe godt på dit pågældende instrument, så du kan nyde melodierne i flere årrækker. Et instrument er tit lavet i godt håndværk, som gør det muligt at det holder længe.