Find din lyd

Når du er i den musiske verden ved du, hvor vigtigt det er at have sin helt egen lyd. Den kan være utrolig svær at finde, men det kan være nødvendigt, hvis du har en drøm om noget større. Der findes jo utrolig mange kunster allerede dag i dag lige meget om det er i sang, klaver, guitar, trommer eller andet. Ved dette indlæg kan vi forhåbentlig give dig nogle værktøjer til, hvordan du kan finde netop din lyd, så du rigtig kan starte din udvikling og karriere.

Sangstemmen

Én af de sværeste lyde at finde er ens sangstemme. Typisk vil du vide, om du har et talent for at synge, hvor det kræver træning hos andre. Selv den bedste går til sangtræning, og du skal ikke se det som en dårlig eller negativ ting at gå til. Du vil få en masse redskaber, som vil kunne hjælpe dig med din vejrtrækning og din taktik. Det hænger ikke automatisk sammen med at man godt kan synge godt, det er noget der forbedre en.

Sangskrivningen er nøglen

Mestre du at skrive sange, kan du nå utrolig langt allerede med at finde din lyd. Ens lyd findes oftest i ens personlige sange, hvor ens personlighed kommer til udtryk. Hvis du ikke har prøvet at kaste dig ud i sangskrivningen endnu, kommer her den største opfordring. Du kan finde dig selv og din lyd på en helt specifik og smuk måde. Du kan skrive om noget trist du har oplevet, og som du har haft tæt inde på livet. Men du kan i den grad også skrive en positiv sang og fest og glade dage. Der er ingen regler, og det er kun dig der sætter grænserne. Men tro mig når jeg siger, at du lærer meget om dig selv i en proces med sangskrivning.

Instrument giver bonus

Hvis du kan spille på bare et instrument udover din stemme, kan du nå langt. Du kan faktisk producere din egen sang med både sangstemmen men også med en rytme fra et instrument. Mange vælger at kombinere guitar og sang eller klaver og sang, da det falder utroligt godt sammen. Man behøver nemlig ikke nødvendigvis andre instrumenter end dem. På den måde bliver det også meget mere intimt og sorgbart.

Afslapning og fordybning

Når du skal arbejde på det musikalske, er det utrolig vigtigt at du finder tiden og roen til at fordybe dig helt ned i det. Det gøres bedst muligt, hvis du finder en indre ro i det, du laver. Få den bedste massage og slap af – det vil give dig roen og mulighed for at tankerne får frit løb.